Malzemeler
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
- salatalık turşusu
- yeşil zeytin (konserve)
- 1-2 kaşık yoğurt
- 1 adet salatalık
- 2 adet havuç
- 2-3 dal taze soğan
- 2 adet sivribiber
- 2 diş sarımsak
- semiz otu
- 1 kase mayonez
- yarım demet dereotu
- tuz
- kekik
- karabiber
- pulbiber
Hazırlanması
- Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak didikleyelim. Baharatlarla ve tuzu karıştırın.
- Bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin.
- Salatalığın sadece kabuğunu kalınca soyarak ekleyelim .
- karışımdan 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalanı tavukla karıştırın. Mayonezle yoğurdu ayrı bir kapta karıştıralım Karışımı tavuk ve sebzelerle birleştirip cukur bir borcama hepsini boşaltalım.
- Üzerini ayırdığınız sebze karışımı ile süsleyin.afiyet olsun
- haşlanmış patates varsa ondanda ekleyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder