1 kg Un, 2 Yumurta, 1 bardak Süt, bir tutam Tuz, Aldığı kadar Su
Bu saymış olduğum malzemelerin hepsini karıştırıyor ve hamur elde ediyoruz.Yumakları merdane yardımıyla açıp bıçakla resimdeki gibi kesiyoruz. Kuruması için 3 gün kadar kurutup sonra bez olan torbaya koyuyoruz. Daha sonra makarna yapımı gibi haşlayıp pişiyorsunuz. Annem yapmıştı bende sizler için yayınladım afiyet olsun....
1 yorum:
Merhabalar canim, ohh miss gibi anneniniz ve sizlerin elleinize saglik.
Bizim bölge eristeyi bilmez ama kiz meslek lisesinde ev ekonomisi ve yemek dersinde ögrenip yaptik ve peynrli olarak pisirdik, nefis olmustu, hala unutmadim.
Anneciginin ellerine saglik, afiyetle yeyin, sevgiler...
Yorum Gönder