Malzemeler:
100 gr. vakfıkebir tereyağı
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı ceviz veya fındık
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
(portakalın kabuklarınıda kullanabilirsiniz )
Süslemek için çam fıstığı (arzu ederseniz tavada pembeleşinceye kadar kavurup içine ekleye bilirsiniz.)
HAZIRLANIŞI:
Teflon tavanın içinde 100 gr tereyağını ve irmiği kavurun. Cevizi hemen arkasından şekeri ekleyip ,hızlı şekilde orta ateşte karıştırın. Önce portakal suyunu hemen arkasından suyunu ekleyelim. ( eğer isterseniz potakalın rendelenmiş kabuğunu koyabilirsiniz ) Kapağını kapatıp 5-10 dk demlenmeye bırakın şerbetini çektikten sonra altını kapatın. Portakallı irmik hazırdır.
3 yorum:
KIŞ HELVASI DER VALİDE SULTAN PORTAKALLI YAPTIKÇA :))
eline sağlık ,afiyetler olmuştur umarım :)
çok sevgiler.
bundan ben de deneyeceğim:)
çok güzel bir tarif..nefisde görünüyor...
elimi uzatıp alasım geldi şahsen...
değişik olmuş...ellerine sağlık...
Yorum Gönder