3 Eylül 2014 Çarşamba

İŞ ARKADAŞLARIYLA ÖĞLEN KEYFİ


Elmalı pasta

Malzemeler :

İç malzemeler  :
4 adet elma 3 kaşık toz şeker ,tarçn,1 su bardağı  dövülmüş ceviz   1 tatlı kaşığı  tarçın
Kısık ateşte   iç malzemeler  önceden pişirilecek

Hamuru için:
250 gr.oda sıcaklığında becel margarin
8 kaşık toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozo
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un yada 3,5 su bardağı un (kulak memesi kıvamında )



Hazırlanışı :margarin,sıvıyağ,yoğurt  8 kaşık toz şeker karıştırılıyor sonra içine unu ,vanilyayı,kabartma tozu ilave edip  yumuşak hamur elde ediyoyuz .    cevizden biraz  büyük parçalara  ayırıyoruz hamuru tek tek alıp elimizle bastırıp  içine soğumuş  elma karışımını  koyup kenarlarını kapatıyoruz  180 derecelik fırında   35 dk /40dk  pişirip  soğumaya bırakıyoruz üzerine   pudra şekeriyle süsleyip  servise sunuyoruz. Afiyet olsun 





sarımsaklı ve kimyonlu mercimek köftesi
ayaş salatalık