6 Temmuz 2009 Pazartesi

TARİHİ ANKARA EVLERİ







Bu tarihi evleri restore edip bizlere tekrar kazandıran yetkililere teşekkür ederim
































































Sizlere bu güzelim tarihi evleri resimledim bu hafta. Ankara da bulunupta gezmeyen çok kişi vardır.Bu yerleri gitmek isteyenlere adresim Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi nin hemen arkasında bulunmaktadır. Ben o sokakları gezerken eski yaşantıların, evlerin birbirine yakınlığı kadar insan ilişkilerinin sıcak olduğunu düşündüm şuanda bazı yerlerini iş yeri olarak kullanmakta esnaflar , eczane,cafe,kırtasiye ....vs.. Saat kuleside ilgi alanlarımdan biri oldu uzun yıllara dayanan bu evlerin yapısı adeta büyüleyiciydi hala komşuluk ilişkisi yaşanmaktadır. El işisini alan teyzem kapı komşuluğunu bırakmamaktadır :)) çocukların ise bisikletleriyle özgürce gezmeleri (trafik olmaması :)) ) eski zamanları getirdi aklıma oh ne rahat değilmi .... haftaya sizleri Mehmet Akif Ersoy un İstiklâl marşımızı yazdığı evi resimliyeceğim şimdiden iyi haftalar

3 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Bu yıl eşimle geldiğimizde tesadüf rastladık ve gezdik. Çok güzel olmuş, sanki o eski günleri yaşıyorsunuz gezerken. Emeği geçenlerin ellerine emeklerine sağlık, paylaşımın için de çok teşekkürler Nurgül'cüğüm.
Sevgilerimle...

SeyyAh dedi ki...

Bu sene Ankaraya geldiğimizde yanlış yola sapınca kazara bulduğumuz ama saat kulesinden eski ankara evleri sokak aralarına,tacettin dergahı ile mehmet akif ersoy müzesine varıncaya kadar o kısmı gezmeden kendimizi alamadık. Ne kadar güzel olmuş. Tüm emeği geçenlere teşekkürler..
Size de paylaştığınız için tabi...
Ailecek selam ve sevgiler...

Neşeli Sesler dedi ki...

Kendime kızıyorum bak şimdi. 5 yıldır Ankara'da yaşıyorum ve burayı görmedim. En yakın zamanda gidilecektir :)

Sevgiler.