30 Ağustos 2010 Pazartesi

ALAÇATI


Çeşmeye 15 dk. mesafede bulunan Alaçatı gece için güzel bir alternatif...

Daha öncede söylediğim gibi İzmir i baştan sona İnek kaplamış Alaçatıda da karşımıza çıkınca bunun neden yapıldığını haklı olarak anladım...Besiciliğe ülkemizde önem verilmesi gerekiyor...








Bu misss ler gibi kokan sabunlar meyve şeklinde sunulmuş .Tıpkı Edirne deki gibi ilk orda görmüştüm. Amann çocuklarımızı koruyalım ....



Rasim Ustanın yanından geçerek başlıyoruz gezimize Alaçatı' nın dar sokaklarında yapılan gezinti insanı bağlıyor sanki bu sokağa uzunca dolaşıp alış verişe başlıyorsunuz.





Sokak aralarına kurulmuş çok güzel restaurantlar bulunuyor...










Sokak aralarına kurulmuş bu güzel cafeelerin arasından geçip defileye çıkmış modacılara rastlıyorsunuz bayanların hepsi birbirinden şık. Takıları ise göz kamaştırıyor Ünlülerin geçiti olan Alaçatı da şarkıcımız Sıla ve mankenlerimizden Cansu Dere yide görmek kısmet oldu ...(rahatsızlık vermemek için resimlerini çekmedim.)birçok ünlüyle karşılaşmanız olası..






Evleri de bir okadar güzel restora edilmiş ve değerlendirilmiş Pazar Yeri camiinin bulunduğu meydanda ise Cumartesi ve Pazar günleri antika pazarı kuruluyormuş. Türkiye'nin ilk antika pazarlarından olan bu pazara Anadolu'nun her köşesinden çeşit çeşit eski eşyalar geliyormuş.Eğer ilgisi olan arkadaşlar bu günlerde uğramanız gerekiyor.

Size sürpriz olacak dükkanlarla karşılaşacak, bu kadar çok özel üründen etkileneceksiniz tıpkı benim gibi . Önemli sanatçılara ait resimler, heykeller, özgün takılar, çok özel keten koleksiyonları, yöreye ait zeytin ve zeytinyağı, vs.. ürünlerden bazıları. Bir demet mis gibi lavanta, adaçayı, bir teneke içinde begonvil buraya özgü hatıralar bırakacak benim üzerimde olduğu gibi sizlerinde üzerinde büyük etki bırakacak.


















Eğer yemek yemeden geldiyseniz Ege mutfağının yemek seremonisine katılmış bulunuyorsunuz. Zeytinyağlı mezeler ve değişik tatlar sizi bekliyor.
























İşte benim gözlerimi büyüleyen ışıl ışıl parlayan boncuklar.Biz bayanlar takıları nedense çok severiz ...İster altın, ister gümüş , ister zümrüt, ister bakır olsun:)) hepsi bizim olsun takarız.:)) bu sokak boydan boya takıcılarla dolu isteyipte bulamadığınız herhangi bir takı yok.





















2 yorum:

pelince dedi ki...

Alaçatı harikaymış,her mevsim başka güzel... Bence gelen yerli turistte şahane.. Herkes çok özenli ... İçim açıldı sabah sabah ;)

esradan dedi ki...

kısa tur için teşekkürler,sevgiler