29 Ekim 2009 Perşembe

PİLAV VE TAVUK KANADI

Sonbahar mevsiminde rengarenk çiçeklerin açması baharın başlangıcı gibi geldi bana :)) Götüntü hoşuma gittiği için ekledim. Malum önümüz kış son yeşilleri ekranımda yayınlayım istedim. Gelelim tavuk kanadının hazırlanışına :)

Büyük bir borcamın içine
1 kaşık Yoğurt , göz kararı kimyon ,kekik ,kırmızı biber, karabiber,3 kaşık saf zeytinyağı , Soya soso 1 damla , 1 kaşık salça (biber ve domates ) çok az tuz tavuk kanatlarını bu karışımda harmanlayıp , üzerini kapatıp 30 dk buzdolabında bekletiyorsunuz (1 gece bekletirseniz daha lezzetli olduğunu farkına varacaksınız acil durumlarda 30 dk. tavuklarınızı mangal dada yapabilirsiniz ) fırın tepsisine yanmaz kağıt serip üzerlerine diziyoruz 180 derecede 30 dk pişirin .


3 yorum:

anneminkiziyim dedi ki...

Hiiim tavuk tabgi nefis ellerine saglik.
Yaa kiskandim sizin oralar daha yem yesil, bizim burda her yer sapsari yapraklar döküldü, hüzün ayina girdik::((
sevgiler....

tatlihayat dedi ki...

guzel gorunuyor ancak cok yagli buldum:)dost aci elestirir:)

SOFRAM dedi ki...

Canım Nurgülcüğüm güzel yorumun için teşekkürler, sonbaharda Karadeniz gerçekten bir başka güzel oluyor.Bu yıl biraz fazlaca gezdik, ama artık soğuklar başladı.
Canım ben de akşam yaptım bagetleri bu şekilde, soslanmış çok lezzetli oluyorlar, ellerine sağlık güzelim.
Elmalı kurabiyeleri de çok severim, harika görünüyorlar, sizlere afiyetler olsun canım.
Sevgilerimle öpüyorum canım, görüşmek üzere:))