10 Temmuz 2008 Perşembe

SÜTLÜ ÇORBA



Arayıpta bulamıyacağınız bir tarif veriyorum :) buda annemin yöresel çorbası tek farkı tatlı olması inanın yapın ve deneyin inanılmaz güzel ve vitaminli bu çorba anneannemin uzaktan gelen her misafiririne ikramda bulunurdu Geçen akşam annemle konuşurken aklımıza geldi hadi yapalım dedim sagolsun kadıncağız hemen yaptı bende sizlerle paylaşmak istedim ayrıca bu çorbamı Oktay ustayada gönderecem :)))

Malzemeler:

3 kg süt,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı su
1 su bardağı nohut
1,5 su bardağı aşurelik buğday

Yapılışı :

Akşamdan nohut ve buğdayı suya koyuyoruz,daha sonra bunları haşlıyoruz (düdüklüde)
Kaynayan süt ve su karışımının içersine haşladıklarımızı ilave ediyoruz 30 dk veya 40 dk daha pişiriyoruz en son olarak altını kapatmadan beş dakika önceden şekeri ilave ediyoruz damak zevkine göre balda ilave edilebilir tadını istediginiz arzuya göre ayarlayabilirsiniz . sevgilerle.....:) Afiyet olsun

7 yorum:

derya dedi ki...

Canım iyi akşamlar öncelikle nazik ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim.Bloğun çok şirin çorbada enfes ellerine sağlık öpüyorum...

anneminkiziyim dedi ki...

Merhabalar canim, corba harika, hele birde annenin tarifi olursa yeri bir baskadir, ellerinize saglik.
Canim ben asagida olan yorum yazdiktan sonra olan harfleri kaldirirmisin dedim, benim yorumumu degil. Eger kaldirmak istersen su yolu izliyeceksin. Sag üstteki Özellestire bas, sonra sagda üste cikan Ayarlara bas, sonrada Yorumlara bas yukaridaki ve cikan yorum ayarlarinin (10. yazi olan)yorumlar icin kelime dogrulama istiyormusunuz yazisi var orayi hayir yaparsan bizler yorum yazdigimizi bu kelime dogrulama kodlarini vermeye gerek duymayiz ve isimiz kolaylasir, sevgiler....

SOFRAM dedi ki...

Canım günaydın, mesajını aldım ama inan bu hafta temizlik işlerine giriştiğim için cevap yazamadım hem yorgundum hem de çok başım ağrıyordu,inan daha yeni geçti.Canım şeftali marmeladını sormuşsun, şeftalileri rendeleyip istersen rondoda da parçalayabilrsin ama biz rendelenmiş halini seviyoruz, ama pürüzsüz olsun dersen rondoda yap.Üzerine şeftali miktarı kadar şeker koy ve kıvamını bulana kadar, önce kuvvetli sonra hafif ateşte kaynat,zaman zaman bir kaba alarak kıvamını kontrol et, indirmeden birkaç dakika önce de limon sıkabilirsin, biz çok severek yiyoruz.
Canım ben vişnenin marmeladını hiç yapmadım genelde reçelini yapıyorum, aslında hiç aklıma gelmedi sanırım, güzel bir fikir. Ben genelde kızılcığın marmeladını yapıp pastalarda kullanıyorum. Ama yapılış olarak onu da aynı şekilde yapabilrsin. Vişneleri yıkayıp üzerine 1 su bardağı kadar su koyup yumuşayana kadar pişir sonra bir süzgeçten geçir,pişme sırasında çıkan suyu da dökme, hepsini bir tencereye alarak üzerine vişne miktarı kadar şeker koy,eğer daha tatlı seviyorsanız 1 bardak ta fazladan koyabilrsin.Kıvamını alana kadar kaynat, ateşten almadan birkaç dakika önce limon sık, sıcak olarak kavanozlara koyup sıkıca ağzını kapat. Ben bir de kızılcığı hiç kaynatmadan üzerine şeker döküp birkaç gün karıştırarak yapıyorum, çok güzel bir rengi oluyor, zamanı gelince inşallah yapıp sayfamda yayınlarım.Canım epeyi uzun oldu istersen bunu yayınlamayabilirsin. Sevgiler...

SOFRAM dedi ki...

Canım Nurgül'cüm günaydın, bu harika bir çorba olmuş, daha önce hiç yemedim ve duymadım, nasıl çok tatlı oluyor mu, ya da daha az tatlı yapsak lezzeti değişir mi, ben de yeni buğday haşlamıştım, bir denemek isterim. Aşurelik buydaydan çorba yapıyorum ama bu çok değişik geldi bana, değişik lezzetleri de denemeyi severim.
Ama çok güzel görünüyor, annenin ellerine sağlık güzelim.
Bu arada reçelin son halini de yayınlamışsın, gerçekten çok güzel görünüyor, sağlıkla yersiniz inşallah, ellerine sağlık canım...
Canım öptüm, ailecek selamlar...

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,hayırlı cumalar diliyorum...Selamlar sevgiler..............

Hobi Sepeti dedi ki...

Çok değişik bir çorbaymış,benim çorbayla pek aram yoktur ama tatlı olunca severim belki.Annenin ve senin ellerine sağlık canım.
Sevgiler.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Anneciğinin ellerine sağlık İrem'cim, hiç bilmiyordum bu çorbayı.. Muhakkak ki mis gibi süt kokuyordur..