9 Temmuz 2008 Çarşamba

ŞEFTALİ REÇELİM

































Kayınpederimin bursada evleri ve şeftali bahçeleri varmış . Ama eşimin işleri nedeniyle Bursa ya gidip şeftalileri toplayamadım.ama seneye inşallah kesin gidicem. bu seferlik pazardan aldığım şeftalilerle yetinmeye çalıştım.


sonuç; Mükemmel... Sizde olgunlaşmamış şeftalilerden denerseniz beğeneceginize eminim. Şimdiden afiyetle..

Malzemeler:
1kg. şeftali
6 bardak şeker
Yarım limon suyu

Hazırlanışı;


Şeftalileri güzelce yıkayıp ikiye ayırın .onları küçük dilimlerle kesin 1 gün önceden şekerde bekletelim ben kabuklu yaptım renk versin diye 1 gün sonra Ocakta kısık ateşte kaynatalım
koyulaşırsa biraz su ekleyebilirsiniz :) benimki olmadı başardım
Reçel kıvamına gelince limonunu koyup bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın kavanoza boşaltıp soğumasını bekleyin.


Not: Reçel soğumadan kapağını kapatmayın.

6 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Nurgül'cüğüm merhaba canım, ne güzel reçeller yapılmış, kış hazırlıkları başlamış, ellerine sağlık güzelim, afiyetle yiyin.Benim de en sevdiğim reçellerdendir, marmeladını da yaparım, kışın pastalarda güzel oluyor. Canım ben de reçeli sıcak olarak kavanozlara koyup hemen sıkıca ağzını kapatıp ters çeviriyorum, soğuduktan sonra kaldırıyorum sanki konserve gibi uzun bir süre hiç birşey olmuyor, hatta dolaba koymak bile istemiyor,bir de böyle dene istersen canım.
Canım öpüyorum, ailecek sevgi ve selamlar...

Neşeli Sesler dedi ki...

Yeni geline bak seeeeenn:)
Kız neler yapıyosun sen böle bakiim:)
Ellerine sağlık
Sevgiler

Hobi Sepeti dedi ki...

İremcim , ayy harika bir reçel olmuş.Şeftaliye de reçeline de bayılırım ben.Reçel yapmayı daha önce hiç denememiştim.Hep annem yapar ben hazır yapılmışı alıp ondan kullanırdım ama senin bu güzel şeftali reçelini görünce leveslenmedim desem yalan olur.
Sevgiler.

zarpandit dedi ki...

canım bende gecen gun evdeki elmaya benzeyen seftalileri yaptım recel mis gibi koktu:)
bu arada sozlumunde ailesi bursada belki beraber toplarız bir şeftalileri:)

anneminkizıyim dedi ki...

Canim merhabalar, ellerine saglik. Seftali recelin güzel olmus, güle güle yiyin.
Ayrica güzel dileklerin icinde cok tesekkür ediyorum, sevgi ile kal....
canim su kelime dogrulamayi kaldirsan, yollandimi yollanmadimi anlamiyorum, yorumum hala burda ve yeni kelime dogrulama istiyor....

aslı'nın mutfağı dedi ki...

İrem'cim ellerine sağlık, mis gibi kokuyordur eminim.. Benim gibi hiç reçel yapmamış birinin bile kolaylıkla uygulayabileceği bir tarif.. Afiyetler olsun..