13 Kasım 2009 Cuma

PORTAKALLI İRMİK HELVASI


Malzemeler:
100 gr. vakfıkebir tereyağı
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı ceviz veya fındık
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
(portakalın kabuklarınıda kullanabilirsiniz )
Süslemek için çam fıstığı (arzu ederseniz tavada pembeleşinceye kadar kavurup içine ekleye bilirsiniz.)
HAZIRLANIŞI:
Teflon tavanın içinde 100 gr tereyağını ve irmiği kavurun. Cevizi hemen arkasından şekeri ekleyip ,hızlı şekilde orta ateşte karıştırın. Önce portakal suyunu hemen arkasından suyunu ekleyelim. ( eğer isterseniz potakalın rendelenmiş kabuğunu koyabilirsiniz ) Kapağını kapatıp 5-10 dk demlenmeye bırakın şerbetini çektikten sonra altını kapatın. Portakallı irmik hazırdır.

4 yorum:

birdutmasali dedi ki...

KIŞ HELVASI DER VALİDE SULTAN PORTAKALLI YAPTIKÇA :))

eline sağlık ,afiyetler olmuştur umarım :)
çok sevgiler.

DUSBAHCESI dedi ki...

Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

Hollandadan sevgiler!
www.dusbahcesi.blogspot.com

Neşeli Sesler dedi ki...

bundan ben de deneyeceğim:)

disal dedi ki...

çok güzel bir tarif..nefisde görünüyor...

elimi uzatıp alasım geldi şahsen...

değişik olmuş...ellerine sağlık...