1 Temmuz 2008 Salı

KARADENİZ HAMSİSİ



Eşim karadenizli oldugunu söylememiştim resimdeki kayınpederim mutfağı çok sever benim yaptığım her yemeğe kendide yorum katar şöyle yap böyle yap mutfak ikimizin sayılır :)) hamsi yapmıştım hiç beğenmedi. Bak kızım ben yapayım sende izle deyip kolları sıvadı (İçimden onun yapamıyacağını söylensemde , sonuç süper olmuştu) tepsinin içine yıkanmış suyu süzülmüş maydanozları koydu hamsileri ayıkladı tuzladı üzerine dizdi, limonun kabuğunu soyup dilimlere ayırıp balıkların arasına sıraladı. 20 dak 180 derecelik fırında pişiriyorsunuz. Resimini çekemedim fotoğraf makinamın şarjı bitti tüh dedim yedek pilde bulamayınca bu kadar ekleyebildim. :) . Ben bu arada çok şanslı bir gelinim ' bak kızım gelinler hamsi görsün onlar bilemeyrur ' diyordu Kayınpederim ben de burdan bilemeyenlere söylüyorum Hamsi böyle oluyor :)) . Her ne kadar gülsemde inanın karadeniz gelini olmak çok zor . Bu arada temmuz ayında Karadeniz yolcusuyuz ilk defa gidiyorum uzun bir yolculuk olacak eşimle, Kayınpederim bizi bekliyor uzun zamandır ara verdik mutfak sohbetlerine :)) ben gerçekten çok seviyorum kayınpederimi her ne kadar karışsada bana, Karadeniz benim vazgeçilmezim olacak tabii bakalım sizlere nasıl yemekler sunacam yada tanıtacam :) orasıda meçhul sevgilerimle

7 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Merhaba canım,ziyaretin ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederim Nurgül'cüğüm, ben seni ilk günden arkadaş listeme ekledim canım, sen de zamanla düzenlemelerini yaparsın, bu şekilde arkadaşları takip daha rahat oluyor.
Canım çok şanslısın, allah muhabbetinizi bozmasın, ne güzel kayınpederinle beraber mutfaktasınız. Hele de o hamsiler nasıl da güzel görünüyorlar, ee bir Karadenizli olarak çok severiz hamsiyi,resimleri çekemesen de öyle tatlı anlatmışsın ki,görür gibi oldum hamsileri tepside, yanında da salata harika bir yemek, afiyet olsun sizlere, her ikinizin de ellerine sağlık...
Ben Karadenizli, eşim Hataylı olunca mutfağımızda her iki yörenin de yemekleri yer alıyor, sayfamda da paylaşmaya çalışıyorum.
Canım temmuzda Karadenizdeyiz diyorsun, yolunuz Samsun'dan da geçerse sizleri tanıyıp, misafir etmekten mutlu oluruz.
Canım görüşmek üzere en içten sevgi ve selamlar...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Canım ziyaretin için çok teşkr ederim aramıza hoşgeldin..bloğunda çok güzel emeğine sağlık.. Hamsinin pişmiş halinide görmek isterdim doğrusu:) kayınpederinin ellerine sağlık..görüşmek üzere kocaman sevgiler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili İrem, iade-i ziyarete geldim.. Gelir gelmez de Karadeniz havası karşıladı beni, çok mutlu oldum.. Karadeniz turundan yeni döndük sayılır, hala aklımız ve yüreğimiz oralarda.. Yakında siz de gidecekmişsiniz, ne güzel..

JFF Volvix dedi ki...

Canımcım,
Amcamın ellerine sağlık. Ne güzel de sıvamış kolları:)
Ellerinize sağlık
Sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Canım diğer kişilere söyleyeceğime arkadaş listeme eklesem olmazmı:)) linklerime ekliyorum canım seni musadenle..arada bir bakmak ne demek devamlı takipcinim bundan sonra:)
kocaman sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili İrem, kandilin mübarek olsun..

SOFRAM dedi ki...

Canım hayırlı kandiller diliyorum. allah senesine de hep beraberce ermeyi nasip eder inşallah...Tüm dualarının kabul olması dileklerimle sevgiler...
Ailecek en içten selamlar...